De nevoie: Restaurant Le Vernet, Hotel Europa Royale

restaurant by:
Hotel Europa Royale

Reviewed by:
Rating:
4
On 05/07/2012
Last modified:05/07/2012

Summary:

Toate sunt pregătite şi prezentate cu mare atenţie, chiar dacă prezentarea variază de la zi la zi. Spun asta fără să ezit, mai ales că, necunoscând până azi numele restaurantului, eu şi colegii mei l-am botezat "La Master-Chef". Şi deloc sarcastic. Mâncarea e bună, proaspătă, adusă caldă şi servită cu multă amabilitate.

Deşi plecasem să mâncăm la Coco Bombo şi deşi nu sunt un fan al aerului condiţionat, astăzi pe strada pe care e plasat restaurantul era extrem de cald, iar înăuntru nu era deloc mai bine, plus un miros foarte apăsător de beţişoare parfumate.

Aşa că după ceva căutări am eşuat la restaurantul Le Vernet, un restaurant complet nepopulat în condiţiile în care se află plasat bine, cel puţin prin prisma faptului că este restaurantul hotelului Europa Royale, un hotel de patru stele “desenat” destul de frumos pe infrastructura clădirilor vechi din zonă.

Intrarea direct în restaurant se face de pe colţul dintre Strada Franceză şi Strada Căldărari.

Spun că am eşuat şi că a fost de nevoie, fiindcă am mai fost la acest restaurant şi ştiam că putem eşua liniştiţi aici în cazul în care ne doream mâncare rezonabilă şi aer condiţionat “aerisit”.

Nu voi mai intra în detalii, fiindcă nu sunt prea multe de spus.

Restaurantul are pentru prânz un meniu business care îţi permite să alegi din trei produse pentru fiecare curs, la un preţ super-decent. Am început cu o salată de vită gătită foarte bine, am continuat cu un porc la grătar gătit şi prezentat onorabil şi am finalizat cu un tort de ciocolată cu îngheţată.

Toate sunt pregătite şi prezentate cu mare atenţie, chiar dacă prezentarea variază de la zi la zi. Spun asta fără să ezit, mai ales că, necunoscând până azi numele restaurantului, eu şi colegii mei l-am botezat “La Master-Chef”. Şi deloc sarcastic. Mâncarea e bună, proaspătă, adusă caldă şi servită cu multă amabilitate.

Pentru apa plată nu a trebuit să cerem gheaţă, a venit “by default”. A lipsit într-adevăr oliviera, în condiţiile în care salata avea clar nevoie de un sos. A existat şi o scăpare, mai precis o abatere de la reţetă, dar nu ai cum să o penalizezi prea tare atunci când ţi se spune înainte să confirmi comanda că “salata astăzi nu e pregătită cu cele trei tipuri de salată uzuale, ci doar cu salată iceberg”. Un alt reproş l-aş face la pahare, care nu au voie să aibă urme nici dacă sunt spălate la maşină. Într-adevăr, doar al meu avea urme, aşa se întâmplă când începi să scrii recenzii.

Cam atât pe partea negativă. Şi cam atât şi pe partea pozitivă. Recomand “cu căldură” acest restaurant atunci când sunteţi în centrul vechi şi nu vreţi să rataţi mergând la noroc, chiar dacă nu i-am putut da nota maximă, din motivele deja menţionate.

Ilustraţia este de pe google street-view, din perioada în care hotelul era încă în construcţie, fiindcă telefonul meu are camera destul de proastă şi am folosit telefonul unui coleg pentru poze, dar voi reedita această recenzie de îndată ce le primesc.

Nu ştiu cum se vor descurca atunci când vor avea mai mult de 3 clienţi la prânz, dar dacă va fi o avalanşă de clienţi în urma acestei recenzii promit să revin acolo şi să vă povestesc cum a evoluat-involuat.

Iată și pozele pe care le-am promis:

Toate sunt pregătite şi prezentate cu mare atenţie, chiar dacă prezentarea variază de la zi la zi. Spun asta fără să ezit, mai ales că, necunoscând până azi numele restaurantului, eu şi colegii mei l-am botezat "La Master-Chef". Şi deloc sarcastic. Mâncarea e bună, proaspătă, adusă caldă şi servită cu multă amabilitate.

Lucian Ruda

Lucian Ruda, student în ultimul an la Jurnalism şi Comunicare, pasionat de tehnică şi IT, de fotografie şi jocuri, de călătorii şi aventură. urmăresc să evoluez în obiectivitate, coerenţă şi corectitudine.

More Posts - Website

One comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: