De poftă: Food & Travel Concept Store Christian Tour

restaurant by:
Christian Tour

Reviewed by:
Rating:
1
On 04/07/2012
Last modified:05/07/2012

Summary:

Locaţie bună. Mâncare foarte slabă. Altceva decât ai comandat. Livrare lentă.

Biroul în care ajung zilnic se află în zona magazinului Cocor, foarte aproape de centrul vechi al capitalei. Fiind privilegiat cu o asemenea locaţie, m-am hotărât să testez toate locaţiile care par să aibă un minim de curăţenie din centrul vechi şi să povestesc despre experienţa mea culinară. Nu voi servi niciodată cea mai scumpă sau cea mai împopoţonată mâncare din meniu, ci mă voi comporta ca un client obişnuit care a ieşit de la birou ca să mănânce de prânz în centrul vechi. Uneori îmi va fi mai foame, alteori voi lua doar o salată şi un desert.

Astăzi am ales aşadar, la sugestia unei amice, să mănânc la un restaurant prezentat ca grecesc, dar care pare să aibă o poveste mai ciudată. Restaurantul pare să fie operat de firma Christian Tour, care s-a gândit să facă un periplu culinar prin bucătăriile lumii, în încercarea de a promova probabil serviciile de turism prin oferirea posibilităţii de a degusta din bucătăria tradiţională a unei anumite ţări sau regiuni.

Restaurantul este localizat pe latura estică a sediului BNR, pe Strada Smârdan, la jumătatea distanţei dintre Str Doamnei şi Lipscani, în apropierea hotelului Rembrandt.

Se pare că primul pas a fost făcut cu bucătăria grecească.

Fiind o zi călduroasă, n-am comandat mare lucru: o porţie de scoici pane, o salată de varză cu morcovi şi o cola. Mi-am arătat din start şi interesul pentru oferta “fructe din partea casei” afişată la vedere. Aş fi cerut şi nişte pită tradiţională, care ar fi mers cu un tzatziki, dar din păcate pita nu a venit cu autocarul din Grecia, aşa că am renunţat şi la tzatziki.

Din păcate nu-s prea multe de spus despre mâncare. După ce am aşteptat aproape jumătate de oră, în care am primit pe la jumătatea intervalului o cola semi-rece, am primit scoicile pane. Care nu erau pane, ci doar rostogolite prin făină şi prăjite până la punctul în care nu mai aveau gust şi simţeai că mânânci hamsii. Nici urmă de sos, ci doar un sfert de lămâie care nici stoarsă la modul extrem nu a reuţit să înmoaie vreun pic scoicile împietrite. Salata comandată a venit cam pe final, după ce consumasem jumătate din scoici şi renunţasem la restul, dar n-am refuzat-o decât după ce am realizat că e vorba de salată şi castraveţi, nici urmă de varză şi morcovi. Evident, n-am mai aşteptat încă o jumătate de oră pentru a primi o altă salată, ci am anulat pur şi simplu comanda. Comesenii mei nu au fost nemulţumiţi în mod deosebit, dar nu au apreciat sub nicio formă felurile de mâncare servite.

Fără să fie nevoie să cerem special am primit 3 felii de pepene pentru oferta de fructe, pepene care din păcate nu vizitase deloc frigiderul şi ca atare a fost servit cald.

Ultima surpriză a fost pe nota de plată, unde unul din felurile de mâncare fusese trecut de 2 ori, lucru pe care poate nu l-am fi observat dacă am fi fost tentaţi să lăsăm ceva ospătarului.

Merită menţionate şi preţurile, pe final, deşi recomandarea mea este să evitaţi acest restaurant fără nicio remuşcare, mai ales că opţiunile în zonă sunt nenumărate:

 • salată de morcovi şi varză – 9 lei
 • scoici pane (fără pane) – 16.5 lei
 • coca cola 250 ml – 7 lei

Verdictul final? De evitat.

Locaţie bună. Mâncare foarte slabă. Altceva decât ai comandat. Livrare lentă.

Lucian Ruda

Lucian Ruda, student în ultimul an la Jurnalism şi Comunicare, pasionat de tehnică şi IT, de fotografie şi jocuri, de călătorii şi aventură, în plus ţin sportul şi politica într-un cerc Yin-Yang şi urmăresc să evoluez în obiectivitate, coerenţă şi corectitudine.
Lucian Ruda pe Google+

More Posts - Website

5 Comments

 • adrian
  21/09/2012 - 21:33 | Permalink

  dar vezi ca au meniul la intrare sa il ocnsulti daca nu ai bani nu intri..
  eu am fost acolo si s-a lasat cu o petrecere intr-o seara de dansa toata lumea pe muzica greceasca.
  mancare f buna.. vinul excelent.
  nu stiu cand ai fost tu dar eu am fost acum august. pe la sfarsitul lunii.

 • 07/12/2012 - 14:15 | Permalink

  Adrian, ai citit ce am scris?

 • Cristian
  16/01/2013 - 22:44 | Permalink

  nu stiu cand ai fost la acest restaurant, dar eu unul cand am fost impreuna cu prietenii mei, am fost foarte multumiti de servicii si de calitatea mancarii care chiar este buna. Preturile sunt ok pentru centrul preistoric si pepenele chiar a fost rece 🙂 si o surpriza placuta la final…

  • 28/02/2013 - 12:22 | Permalink

   Am fost în jur de 4 Iulie 2012, data acestui material, și da, a trecut ceva timp de atunci.
   Având în vedere că nota pe care am acordat-o este minimă, de îndată ce se încălzește un pic și se redeschide terasa am să merg din nou pentru o nouă recenzie.

 • laura
  23/05/2013 - 15:49 | Permalink

  Subscriu la ceea ce spune Lucian. Experienta mea a fost si mai neplacuta, desi am fost mai mult decat dispusa sa le acord prima si a doua sansa. Am comandat un fel de mancare numit Bulgoghi sau asa ceva, cu mai multe feluri de branza si rosii la cuptor. A venit mancarea relativ repede, arata foaaaarte bine… pana cand am bagat furculita in primul strat de branza si m-am trezit ca avea un fir de par inauntru. Bun, am zis, se mai intampla, am rugat sa mi se schimbe farfuria si am asteptat cuminte. Au adus a doua oara mancarea, bag iar furculita in primul strat si surpriza, gasesc acelasi fir de par!!! Asta e deja rea vointa! Am anulat comanda si am plecat. Voi scrie si in alte parti despre aceasta intamplare pt ca nu pot tolera comportamentul unor oameni care incearca sa isi bata joc de mine chiar in halul asta. Pacat de atmosfera si decor! Ceilalti oameni de la masa au fost ok cu mancarea, insa nu li s-a parut ceva extraordinar de gustos.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: