De poftă: Food & Travel Concept Store Christian Tour

restaurant by:
Christian Tour

Reviewed by:
Rating:
1
On 04/07/2012
Last modified:05/07/2012

Summary:

Locaţie bună. Mâncare foarte slabă. Altceva decât ai comandat. Livrare lentă.

Biroul în care ajung zilnic se află în zona magazinului Cocor, foarte aproape de centrul vechi al capitalei. Fiind privilegiat cu o asemenea locaţie, m-am hotărât să testez toate locaţiile care par să aibă un minim de curăţenie din centrul vechi şi să povestesc despre experienţa mea culinară. Nu voi servi niciodată cea mai scumpă sau cea mai împopoţonată mâncare din meniu, ci mă voi comporta ca un client obişnuit care a ieşit de la birou ca să mănânce de prânz în centrul vechi. Uneori îmi va fi mai foame, alteori voi lua doar o salată şi un desert.

Astăzi am ales aşadar, la sugestia unei amice, să mănânc la un restaurant prezentat ca grecesc, dar care pare să aibă o poveste mai ciudată. Restaurantul pare să fie operat de firma Christian Tour, care s-a gândit să facă un periplu culinar prin bucătăriile lumii, în încercarea de a promova probabil serviciile de turism prin oferirea posibilităţii de a degusta din bucătăria tradiţională a unei anumite ţări sau regiuni.

Restaurantul este localizat pe latura estică a sediului BNR, pe Strada Smârdan, la jumătatea distanţei dintre Str Doamnei şi Lipscani, în apropierea hotelului Rembrandt.

Se pare că primul pas a fost făcut cu bucătăria grecească.

Fiind o zi călduroasă, n-am comandat mare lucru: o porţie de scoici pane, o salată de varză cu morcovi şi o cola. Mi-am arătat din start şi interesul pentru oferta “fructe din partea casei” afişată la vedere. Aş fi cerut şi nişte pită tradiţională, care ar fi mers cu un tzatziki, dar din păcate pita nu a venit cu autocarul din Grecia, aşa că am renunţat şi la tzatziki.

Din păcate nu-s prea multe de spus despre mâncare. După ce am aşteptat aproape jumătate de oră, în care am primit pe la jumătatea intervalului o cola semi-rece, am primit scoicile pane. Care nu erau pane, ci doar rostogolite prin făină şi prăjite până la punctul în care nu mai aveau gust şi simţeai că mânânci hamsii. Nici urmă de sos, ci doar un sfert de lămâie care nici stoarsă la modul extrem nu a reuţit să înmoaie vreun pic scoicile împietrite. Salata comandată a venit cam pe final, după ce consumasem jumătate din scoici şi renunţasem la restul, dar n-am refuzat-o decât după ce am realizat că e vorba de salată şi castraveţi, nici urmă de varză şi morcovi. Evident, n-am mai aşteptat încă o jumătate de oră pentru a primi o altă salată, ci am anulat pur şi simplu comanda. Comesenii mei nu au fost nemulţumiţi în mod deosebit, dar nu au apreciat sub nicio formă felurile de mâncare servite.

Fără să fie nevoie să cerem special am primit 3 felii de pepene pentru oferta de fructe, pepene care din păcate nu vizitase deloc frigiderul şi ca atare a fost servit cald.

Ultima surpriză a fost pe nota de plată, unde unul din felurile de mâncare fusese trecut de 2 ori, lucru pe care poate nu l-am fi observat dacă am fi fost tentaţi să lăsăm ceva ospătarului.

Merită menţionate şi preţurile, pe final, deşi recomandarea mea este să evitaţi acest restaurant fără nicio remuşcare, mai ales că opţiunile în zonă sunt nenumărate:

  • salată de morcovi şi varză – 9 lei
  • scoici pane (fără pane) – 16.5 lei
  • coca cola 250 ml – 7 lei

Verdictul final? De evitat.

Locaţie bună. Mâncare foarte slabă. Altceva decât ai comandat. Livrare lentă.

Lucian Ruda

Lucian Ruda, student în ultimul an la Jurnalism şi Comunicare, pasionat de tehnică şi IT, de fotografie şi jocuri, de călătorii şi aventură. urmăresc să evoluez în obiectivitate, coerenţă şi corectitudine.

More Posts - Website

5 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: