COVID-19 si Disfuncția Erectilă – studiu de la Universitatea Miami

Universitatea din Miami a publicat un studiu proaspăt despre prezența COVID-19 în țesuturile penisului multă vreme după ce bărbații și-au revenit după boală. Disfuncțiile vaselor de sânge, ce apar după infecție, ar putea contribui ulterior la disfuncții erectile.

Acesta a fost un studiu pilot care demonstrează prezența virusului COVID în țesutul penisului până la 7 luni după infecția inițială. În calitate de autor principal al acestui studiu Ranjith Ramasamy, a oferit mai multe informații într-un material postat pe Reddit.

Ce se știe

Virusul COVID poate intra în celulele endoteliale – celule care acoperă vasele de sânge care furnizează sânge penisului.

Disfuncția endotelială, de obicei prezentă la bărbații cu COVID, ar putea fi un numitor comun pentru disfuncția erectilă.

COVID19 NU este transmis sexual, deoarece este absent în materialul seminal în rândul bărbaților care și-au revenit – detaliat într-un studiu anterior

Ce nu se știe

Nu e clar stabilit dacă severitatea disfuncției erectile este proporțională cu severitatea COVID.

Nu se poate știi deocamdată care este adevărata prevalență a disfuncției erectile în rândul supraviețuitorilor COVID.

Ce ar trebui să facă bărbații

Bărbații care dezvoltă disfuncție erectilă după COVID ar trebui să discute cu medicul lor dacă simptomele persistă pentru a discuta despre opțiunile de tratament, deoarece Disfuncția Erectilă poate fi mai degrabă din cauza unor boli vasculare subiacente decât a unor cauze psihologice. Evident, faceți tot posibilul pentru a evita infectarea.

Cercetătorii din domeniul medical și epidemiologic care doresc mai multe informații îl pot contacta pe autorul principal al acestui studiu pe email la adresa ramasamy la miami . edu pentru clarificări suplimentare.

Notă: la momentul publicării acestui material site-ul universității este copleșit de trafic și nu mai răspunde solicitărilor, acesta fiind și principalul motiv pentru care am publicat acest material.

Puteti accesa materialul folosind funcția de cache a google, la această adresă, dar și aici înarmați-vă cu ceva răbdare.

Lucian Ruda

Lucian Ruda, student în ultimul an la Jurnalism şi Comunicare, pasionat de tehnică şi IT, de fotografie şi jocuri, de călătorii şi aventură. urmăresc să evoluez în obiectivitate, coerenţă şi corectitudine.

More Posts - Website

Leave a Reply

%d bloggers like this: